Kilpailuohjeet

- kilpailun johtaja: Risto Haikonen

-varajohtaja: Marko Pekurinen

- ratamestarit: Markku Reponen

- ajanotto- ja tulospalvelu: Jukka Laitinen, Aki Tenhunen. Kari Mihailow, Jorma Tuomimäki

- ammunnan johtaja: Jouni Kemppi

- valvoja Ville Haapala

-youtube lähetys: Hannu Paltonen

TUOMARINEUVOSTO

Kilpailun johtaja: Risto Haikonen

Ammunnan johtaja: Jouni Kemppi

Varajohtaja: Marko Pekurinen

Valvoja: Ville Haapala

Kilpailijoiden edustaja Timo Mäkinen Salisten Reipas

HARJOITTELU

Virallinen harjoitus perjantaina klo 12.00-18.00

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN VAADITAAN KAIKILTA PAIKALLE TULIJOILTA

Ammunnanjohtaja osoittaa kullekin seuralle/kilpailijalle kohdistuspaikan/pahvitaulut.

Metallitaulut ovat vapaassa käytössä.  Harjoittelun päätyttyä seuran huoltaja tai kilpailija itse

avaa aseen lukon ja tarkastaa, ettei aseessa ole ampumatonta patruunaa patruunapesässä tai

lipasaukossa olevassa lippaassa.  Samalla on poistettava kaikki patruunat aseen tukista ja

lippaista.

Hiihtourat ovat myös vapaasti urheilijoiden käytössä harjoitteluun varattuna aikana.

KILPAILUNUMEROT ja AJANOTTOSIRUT

Kilpailunumerot jaetaan kilpailutoimistossa joukkuekohtaisesti Joukkueenjohtajille.

Ajanotto siru kiinnitetään lähtöpaikalla järjestäjän toimesta.

Kilpailutoimistoon ilmoitetaan mahdolliset poisjäännit.

Kilpailutoimisto on avoinna molempina kisapäivinä klo 08.00 alkaen.

Palauttamatta jääneistä numeroista ja ajanottosiruista veloitetaan 50 euroa/kpl. Numerolaput ja ajanottosirut palautetaan kisa-alueella kilpailun jälkeen.

TUTUSTU OHJEESEN TODELLA HUOLELLA.

Ennen kuin ase viedään penkalle, huoltaja näyttää aseen ampumapenkan esilähdössä toimitsijalle, joka tarkastaa, avaamalla ja sulkemalla aseen lukon, ettei patruunapesässä ole patruunaa eikä lipasaukossa ole lipasta. Esilähdöstä ase viedään suoraan ampumapenkalle, piippu ylöspäin asetta kantaen.

Ammunnan johtaja antaa luvan, milloin kohdisus alkaa.

Huoltajan on noudatettava sekä huoltajalle että kilpailijalle määritettyjä SAhL:n ja IBU:n kilpailusääntöjä liikkuessaan ampumapenkalla.  Huoltajalla on väistämisvelvollinen kilpailijaan nähden.

Huoltaja hakee aseen asetelineestä ja poistaa määritetyllä suoja-alueella kaikki patruunat aseen tukista ja lippaista.

Tuomarineuvostoon kilpailujoukkueiden edustaja Timo Mäkinen SaRe

Tarkennuksia kilpailuohjeisiin:

Supersprint finaalissa lähdössä 4 urheilijaa rinnakkain. Yhteislähtöön jaetaan uudet numerot.

Supersprintissä ei ole varapatruunoita käytössä.

Sunnuntain normaalikilpailuun tehdään latu yhteen laskuun 2, 2.5 ja 3 km ladulle.

ASE- JA VARUSTETARKASTUS

Aseen tarkastus on tehtävä lähdön materiaali- ja varustetarkastuspisteellä, joka avautuu 15 minuuttia ennen kohdistuksen alkamista.  Ase on tarkastettava vähintään 15 minuuttia ennen kilpailijan lähtöaikaa. Tarkastuksessa on näytettävä aseella kilpailevan kilpailunumero.

ASEIDEN KOHDISTUS

Kohdistuspaikat on arvottu seuroittain. Kohdistuspaikkaluettelo on ammunnan johtajalla ja

virallisella ilmoitustaululla sekä nettisivulla. Kullakin kilpailijalla on yksi (1) täplä.

Kohdistus tehdään seuroittain määrätyillä paikoilla.  Jokaiselle urheilijalle on varattuna yksi täplä.

Kohdistuksen jälkeen on sallittua säilyttää kilpailupatruunat lippaissa aseen lipastelineessä ja yksittäiset patruunat varapatruunapitimissä.  Asetta ei jätetä kohdistusajan päätyttyä ampumapenkan asetelineisiin vaan ase tulee viedä ampumapenkalta pois aseen kuljettamiseen suunnitellussa asepussissa, -laukussa tai vastaavassa suojuksessa, lukko avattuna.

* stadionalueella maaliintulohiihtouran ylittäminen on huoltajilta ja katsojilta kielletty, sisältää myös kääntymisen ampumapenkalta maalisuoralle. Ei luvallista myöskään juosta/kävellä ampumapenkan kautta sakkoringin suuntaan

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttäneiden on ilmoittauduttava henkilökohtaisesti maalissa, jossa luovuttavat pois kilpailunumeronsa ja ajanotto sirut.

TULOKSET

VASTALAUSEAIKA ON 15 MINUUTTIA sarjan tulosten julkaisemisesta. Vastalauseet on jätettävä kilpailutoimistoon kirjallisena. Vastalausemaksu on 20 euroa.

PALKINNOT

Palkinnot jaetaan mahdollisimman nopeasti tulosten selvittyä sarjoittain.

LÄÄKINTÄHUOLTO

Yleinen hätänumero on 112.

YLEISTÄ

Kahvio on kilpailutoimiston yhteydessä. Kilpailualueella palvelee myös makkaragrilli.

TERVETULOA MIKKELIIN!